Gillion Bouw aan het woord

Gillion3

“Gelukkig bracht 3Dsoil naast elektriciteitskabel onverwachts waterleiding in beeld”

Voorkennis laat toe om te anticiperen op ongewenste schade en een planning die in de war gestuurd wordt. Zo startte de Gillion-groep, met projectleiders Sanne Derese en Dries Durinck, onlangs een nieuw project te Boom op. Op een braakliggend hoekperceel werd men aangesteld om een ondergrondse parking met 19 appartementen te bouwen.

De Gillion-groep bestaat uit twee takken nl. Gillion Bouw (klasse 6 bouwbedrijf) en Gillion Construct (klasse 8 bouwbedrijf). Gillion Bouw, gevestigd te Kontich, heeft een sterke focus op sociale huisvesting. Sinds kort zetten ze bij Gillion verder in op de private markt en nieuwe ontwikkelingen.

Wat was het probleem? 

“Satellietbeelden toonden ons dat het perceel was bebouwd tot minstens 2003. Tijdens ons eerste plaatsbezoek was duidelijk dat de openbare verlichtingspalen zeer dicht tegen de rand van de perceelgrenzen stonden. Gezien wij er ofwel een berlinerwand wilden bouwen ofwel een talud wilden afgraven was er toch enige bezorgdheid omtrent de aanwezigheid van kabels en leidingen en dit binnen de perceelsgrenzen.” aldus Sanne en Dries. 

Wat heb je toen gedaan?

“Vooreerst waren wij nieuwsgierig naar het resultaat van de landmeter. Toen die de perceelgrenzen en de inplanting van de ondergrondse parking uitzette was het al snel duidelijk dat de verlichtingspalen niet dicht tegen de perceelsgrens stonden maar op het perceel zelf.” 

Waarom werd 3Dsoil ingeschakeld?

“Alvorens te starten met de graafwerken wilden we de risico’s beperken en schakelden we 3Dsoil in om mogelijke kabels en leidingen te detecteren.”

Wat was het resultaat van hun tussenkomst?

“Gelukkig bracht 3Dsoil naast de elektriciteitskabel onverwachts andere kabels en leidingen in beeld! Een historisch foutje, want het betreft hier namelijk een privé terrein. Indien dit onderzoek niet had plaatsgevonden dan hadden we bij de graafwerken sowieso een waterleiding overgetrokken. Dit met alle gevolgen van dien. Nu ligt het project stil en wacht men op de nutsmaatschappijen om de leidingen te verleggen.”

Wat is jouw algemene conclusie bij de tussenkomst van 3Dsoil?

“Goed dat we 3Dsoil ingeschakeld hebben” zo vervolgt Sanne. “Enkel spijtig dat we dit nu pas hebben laten uitvoeren. Indien we dit onderzoek vroeger hadden ingepland, dan hadden we kunnen anticiperen en onze planning aanhouden.”

Wij helpen u graag verder met advies op maat van uw project.

Contacteer ons