C3K Bouwchemie en 3Dsoil in de praktijk  

Middelheim1

Met behulp van 3Dsoil ingangszone spoedafdeling opnieuw veilig

Een veilige omgeving is in de nabijheid van een ziekenhuis een absolute noodzaak. Aan de ingangszone naar de spoedafdeling van ZNA Middelheim kreeg men plots en snel met een verzakking van twee op anderhalve meter te kampen. Dit was een teken aan de wand. 

Onderzoek wees uit dat een uitspoeling van het zand onder de asfaltverharding de oorzaak van het zinkgat was. Het zand vond via barsten en breuken zijn weg naar een buiten dienst gestelde riolering. 

Het bedrijf C3K Bouwchemie uit Evergem werd door Group Victor Peeters & Elboreco ingezet om de verzakking op te lossen en de toegangsweg naar het ziekenhuis te stabiliseren. Ze zijn gespecialiseerd in waterdichting, injectietechnieken en grouting. 

3Dsoil zorgde met een deskundige voorstudie voor een goede projectvoorbereiding waarmee een duidelijk antwoord op elk onderstaand punt geboden werd:

  • de grootte van de holte
  • de zijkanalen van de vroegere riolering
  • de aanwezige kabels en leidingen

Het is voor de opdrachtgever belangrijk om mogelijke holtes en kanalen waarlangs de grout ongewenst kan wegstromen in kaart te brengen. Grout is een mengsel van water en cement met eventueel nog additieven.

De zijkanalen dienden nauwkeurig gelokaliseerd te worden en ook de diepte ervan moest gekend zijn. Ze moesten met een 2 componentenhars geïnjecteerd worden die als stop diende om ongewenste verspreiding van grout te vermijden. 

Om te kunnen injecteren diende er ook geboord te worden. Kabels en leidingen moesten in de werkzone in kaart gebracht worden om zo bijkomende calamiteiten te vermijden.

3Dsoil heeft na de uitvoering van de werken opnieuw een bevestigende scan gedaan. Deze liet toe om de succesvolle aanpak door C3K Bouwchemie aan de verantwoordelijke van AZ Middelheim aan te tonen.  

Middelheim2

Wij helpen u graag verder met advies op maat van uw project.

Contacteer ons